Docker bruker på Synology DSM

En prereq for et koselig docker miljø på XPEnology (eller Synology) er en egen bruker i OSet som dockerene emulerer ved filoperasjoner i filsystemet. Denne guiden forutsetter du bruker Synology DSM 6.2 eller lignende.

Logg inn

Gå til Control Panel og velg Groupcreate så gi gruppen navn

Gi gruppen navn
Gi brukeren nødvendig tilganger

Gi brukeren kvoteringer etter eget ønske, samme gjelder applikasjonstilganger og hastigheter. Etter gruppen er opprettet går du på user og gjør det samme

Gi brukeren navn

Legg den nyopprettede brukeren inn i den nyopprettede brukergruppen

Gi brukeren et navn tildeles gi gruppen navn

Gi nødvendig mappe-, kvoterings- og applikasjonsrettigheter i påfølgende skjermer. Sett fartsgrensen til ønskelig. Bekreft brukeren.

VI HAR NÅ EN DEDIKERT BRUKER

Vi må nå skaffe oss PUID og PGID. Om du ikke allerede har aktivert SSH kan dette gjøres på XPEnology under Applications velg Terminal & SNMP. Huk av for SSH service.

SSH inn med Putty eller lignende:

Ready to play with XPEnology
id - print real and effective user and group IDs

Vi kjører kommandoen id "Gi brukeren navn" - Vi bruker anførselstegn siden vi har mellomrom i brukernavnet (!!). Kommandoen avslører krystallklart hva UID og GID er

UID er 1029 og GID er 65538

UID er 1029 og GID er 65538

Dette fullfører denne guiden. Vi har både UID og GID til docker brukeren vår og kan bevege oss videre. Du finner mer docker relaterte poster på denne linken:

Docker - TROLOG
Everything docker

HOT TIPS: Slå av SSH tilgang om du ikke trenger den videre. Fjern checkmarken fra UI på XPEnology. Better safe than sorry.