Jeg har ganske nylig fått en oppvekker for hvor digg backup kan være. Jeg flyttet alle systemet til en ny server, i den forbindelse gjorde jeg alle innstillinger manuelt på ny. Det er strengt tatt ikke alltid nødvendig, men en gang i blandt kan det være nyttig for lærdom og virkelig se hva som skjer under panseret.

Det gikk nesten galt

Mye av problemet var at jeg ikke eksportert mappene med innstillinger i diverse docker konteinere.. dermed gikk de tapt sammen med en merkelig docker oppførsel. Det er uansett spilt melk og må kun glemmes. Alt er omtrent 95% oppe og går igjen så puttsann heisann. Nå er det backup som gjelder.

Jeg har satt Active Backup for Business til å ta backup av system imaget en stasjonær PC hver natt i forkant av offsite backup timeplanen. Det er greit nok det, men alt det gir meg et en notat i loggen og en sikkertskopi en plass.

Volcano ash cloud
Photo by Yosh Ginsu / Unsplash

Hva om PC-en krasjer?

Hva hvis driten treffer vifta og jeg må gjenopprette? Hva som skjerm ble svart i det jeg skriver dette og alt blir borte? Hvordan får jeg PC-en opp igjen? Synology har følgende påstand:

Entire device restore: Entire device restore is available with a recovery media. To restore the entire device or the backed-up volume, please create a recovery media in advance. You can refer this creation guide to learn how to use Synology Active Backup for Business Recovery Media Creator to create a media automatically or create a customized media. You can download Synology Active Backup for Business Recovery Media Creator in Download Center. For more information on restoring the entire device, please refer to this article.

Én av linkene linker til en .pdf som igjen linker til programvare som vi finner her

https://global.download.synology.com/download/Tools/ActiveBackupRecoveryMediaCreator/2.1.0-0436/Windows/Synology%20Restore%20Media%20Creator-2.1.0-0436.zip

Litt dobbelklikking, høyreklikking og dobbelklikking så fikk vi start på programvaren:

Siden det var første gang den kjørte så tok det ekstra lang tid, men vi fikk opprettet en USB disk til slutt

Vi gjør klar merkelapp og booter opp den nye USB disken vår:

Printer merkelapp

Her kommer det en link til del 1 om jeg noen gang fullfører dette.