Alt gikk galt i slutten av denne guiden. Ikke følg den. Den får bli stående som en advarsel


Jeg har en ConBee II liggende klar til bruk. Den er ikke tatt i bruk fordi det er meningen jeg skal flytte Home Assistant fra RPI til Docker. Jeg har ikke gjort noe av dette fordi det er stress og jeg vet ikke hvordan. Én av forutsetningene er at jeg klarer å passthrough'e USB helt til Docker.

ConBee II i sitt habitat

Jeg forsøkte flere ganger å spontankjøpe ConBee II antennen på Elektroimportøren på Julabyen, men de tok den aldri inn så jeg måtte spontankjøpe den på nett heller. Jeg ble kjempeglad når den ankom og la den rett i boksen merket "SMARTHUS" og der har den ligget i ukesvis. På tide å koble den til.


I kassen merket "datakabel" fant jeg en fem meter usb forlenger og installerte antennen midlertidig i taket. På tide med konfigurering:

Home assistant kjører i docker, som kjører på XPEnology, som kjører på ESXi, som kjører på serveren. Så antennen må tilstrekkelig pass-through'es (gjennompasseres?) for at vi skal få business time i image'et. For at dette skal skli lettere inn i hodet ditt så har jeg laget følgende plansje
blogg
Her må antennen altså gjennom RØDT, så BLÅTT, så GRØNT

Vi begynner med rødt:

Logg inn på ESXI
  • Gå på Manage
  • Velg Hardware
  • PCI Devices
  • Velg USB kontrolleren for passthrough
  • Restart

Om du er så uheldig som meg så er alt her GRÅET ut og du kan egentlig ikke pass-through'e noen som helst

LITE PASSTHROUGH VENNLIG ALT

Frykt ikke, vi kan hacke dette til. Vi må SSH'e inn og finne noen IDer til å manuelt legge inn på passthrough.map

lspci is a utility for displaying information about PCI buses in the system and devices connected to them.

-n
Show PCI vendor and device codes as numbers instead of looking them up in the PCI ID list.

Slå på SSH
Ready to play
lspci avslører at USB kontrolleren ligger på 0000:00:14.0
lspsci -n avslører at 0000:00:14.0 har Device ID 0xa36d og Vendor ID 0x8086

Vi vet nå at USB kontrolleren har følgende PCI adresse: 8086:a36d vi opplyser esxi at vi vil pass-through'e denne i passthrough.map på følgende vis:

vi /etc/vmware/passthru.map
Nederst i denne filen legger vi inn følegende:
8086 a36d d3d0 false
d3d0 er ønsker reset metode på PCI kontrolleren (i know), mens false betyr av vi ikke ønsker pass-through'en "Full Passthrough Shareable". Vi trenger ikkje FPS og jeg har ingen anelse hvordan det virker. Vi kjører safe og pass-through'er det vi må.

Oppsummert: Etter restart så ble USB kontrolleren sendt videre. Jeg kunne derfra ikke kontakte datastore på USB ei heller oppdatere ESXI config (som ligger på USB). Jeg prøvde å endre på disse innstillingene omtrent 20 ganger før jeg innså at jeg ikke har noe USB å skrive til. Til slutt når jeg innså hva som hadde skjedd så mountet jeg USB pennen til en rPI for å fikse på innstillingene. Dette gikk heller ikke da jeg endret på feil partisjon.

Til slutt endre jeg korrekt partisjon, da fikk jeg følgende bilde:

Jeg ga fullstendig opp og skulle reverte til Backup.... men backupen.... Backupen lå selvsagt på XPEnology som nå var utilgjengelig. Hurra hurra. Etter litt sjelesøking fant jeg en noen eldre backup på en ekstern disk. Den fungerte godt nok. XPEnology kom opp igjen. Docker ville ikke starte.

Jeg har ikke skikkelig backup av dockere fra XPE så det blir høyt prioritert nå.

Til slutt:

Pass-through eventur satt på vent PGA total fuckup av system og såvidt det kom tilbake. Nå må jeg sette opp alle (utenom sab og ghost) dockere på ny. Ingen filer mistet.