Jeg skulle absolutt ha en type disk i et type OS som ikke var klargjort for den type disk. Lang historie kort, jeg trenger Raw Data Mapping av en disk til et VM. Du kan lese forhistorien på linken under

Read write cache
Hva er vel lagring uten mellomlagring? La oss oppgradere fra read-only til read-write cache i DSM

Vi har en PCIe M.2 som må mappes med RDM til en virtuell SCSI controller. Vi må SSH'e og begynner med å slå på SSH i ESXi hosten: Actions > Services > Enable Secure Shell (SSH)

Remote inn og kjør ls -l /vmfs/devices/disks

Vi identifiserer disken det gjelder og henter informasjonen

t10.NVMe____KINGSTON_SA2000M8500G___________________D5077B3F68B72600 mappes til en random vmdk fil. Vi skal kaste denne inn i datastoren til aktuelt VM. Adressen må bli slik /vmfs/volumes/DATASTORE/VIRTUAL_DISK/ i vårt spesifikke tilfelle så blir det /vmfs/volumes/BootUSB/xpe/pcienvme.vmdk  Vi mekker den filen ved å kjøre følgende kommando:

vmkfstools -z /vmfs/devices/disks/t10.NVMe____KINGSTON_SA2000M8500G___________________D5077B3F68B72600 "/vmfs/volumes/BootUSB/xpe/pcienvme.vmdk"

Dette er ikke en fil-fil, det er bare en peker til harddisken. Vi oppgir filen til VMet på følgende vis:

Harddisken må på en scsi kontroller som snakker LSI Logic SAS språket for at operativsystemet skal kunne bruke smartctl osv. Diskmodus settes som Independant - persistent  – Disk comp som nødvendig.

Badaboom, du har nå passthroughet disken din til VM'et. Lykke til videre.