Alle utenom to konteinere forsvant plutselig da jeg tuklet esxi hosten i stykker og måtte reverte til backup. Hvorfor nøyaktig disse konteinerene forsvant er fortsatt et ubesvart spørsmål og egentlig kraftig irrelevant. Vi må sette opp alt på ny:

Forutsetninger

  • Docker installert i DSM
  • Docker bruker opprettet og GID og UID lagret
Docker bruker på XPEnology
En prereq for en koselig docker miljø på XPEnology (eller Synology) er en egen bruker i OSet som dockerene emulerer ved filoperasjoner i filsystemet.

Jeg har ikke noe guide på hvordan installere docker, men noe sier meg du har fått det til fordet. Docker på DSM oppretter automatisk en shared folder som heter docker.

En egen mappe er ganske good for ryddighetens skyld og vi skal benytte denne til PLEX imaget nå. Åpne Docker velg Registry i menyen til ventre, søk så på plexog høyreklikk på linuxserver/plex for å klikke på Download this image

Last ned linuxserver/plex sitt image

Om du ikke vet hvilken versjon du ønsker så velg latest - Umiddelbart etter nedlastingen har startet trykker du på ikonet som tar deg til registersiden for linuxserver/plex konteineren.

Trykk på ekstern lenke

Her er vi på jakt etter å snike i docker config filen

docker create \
  --name=plex \
  --net=host \
  -e PUID=1000 \
  -e PGID=1000 \
  -e VERSION=docker \
  -e UMASK_SET=022 `#optional` \
  -e PLEX_CLAIM= `#optional` \
  -v /path/to/library:/config \
  -v /path/to/tvseries:/tv \
  -v /path/to/movies:/movies \
  --restart unless-stopped \
  linuxserver/plex

Vi legger merke til miljøverdiene (e) og volumverdiene (v) og legger disse på hukommelsen. Konteinerbildet er nok ferdig nedlastet og vi velger å starte det:

I docker vinduet, i menyen til venstre, gå til image merk linuxserver/plex:latest og trykk på Launch knappen.

Launch imaget

I general settings velger du innstillinger etter eget behag

Velg egne innstilligner

Klikk deretter på knappen "Advanced Settings"

I denne menyen kan du gjøre hva du vil og ta deg av egne behov. Vi skal fokusere på fanene Volume, Environment og Port Settings.

Volume

Her lister du opp alle mulige mapper og plasser du ønsker plex skal ha tilgang. Det kan være overmappen din for alle mediefiler eller individuelle mediefil-plasseringer. Samme for meg, samme for Docker og Plex.  Det viktigste er at du gjør /config ekstern slik du kan ta sikkerhetskopi for å unngå dette i fremtiden. Jeg har satt min /config til docker/plex

Environment

Her husker vi fra config filen at vi må oppgi PGID, PUID og VERSION. Bruk + symbolet for å legge til miljøverdier. Når vi legger inn disse blir bildet slik:

Port Settings

Port instillinger kan være ganske personlig og alle har egne ønsker. Du kan selvsagt velge hva du vil her, med de følgene det får. For Plex så kjører jeg hardt standard og setter alle lokale porter statisk, som avbildet:

Klikk Apply - Next - Ha på huken for Run this container after the wizard if finished og trykk Apply igjen.

Om du får trøbbel med å starte konteineren så skyldes det nok PORT konflikt. Personlig måtte jeg endre på port 1900, 5354 og 8324. Alles behov er unike.

Plex er nå oppe å kjører. Du finner den på http://ip-til-docker-host:32400/web

Herfra kan du konfigurere Plex og kose deg